SOS segítség neked, hogy épeszű maradj, mikor a gyerek már hosszú percek óta műsorozik, hisztizik, visít...

gyors segítség összeomlás ellen

Ismerős a helyzet?

Teljesen mindegy, hogy egy gyereked van vagy több, elég gyakran előfordul, hogy bizony kiborul a bili, valami történik a, teljesen kiborítanak…  

Nem is kell az okokat keresni, hogy éppen mi miatt megy a hiszti, a műsor… amikor zajlik, akkor aztán ember legyen a talpán, aki higgadt tud maradni… én legalábbis sokmindent kipróbáltam, de el kell mondjam, hogy nagyon sokáig nem sikerült megtartani a higgadtságom, és bizony nálam is elszakadt a cérna, ami aztán egyet jelentett a még tovább tartó műsorral, hiszen:

  • a gyerekünk egy energián rezeg velünk, és mindent, de mindent átvesz tőlünk, sőt, olyan mint egy szócső, mintha még erősebben is kiabál, üvölt, amikor mi is belemegyünk ebbe a lavinába
  • ők még tényleg nem tudják az érzéseiket korlátozni, egyszerűen gőzük sincsen, hogy mi történik velük, a mi dolgunk megmutatni, hogy mit tudnak tenni ilyen esetben, viszont az a monoton fejhang, ahogy tudnak ilyenkor üvölteni… jajjj… az még a legbudhább felnőttet is próbára teszi  

Nem kell mintaanyának lenned és nem kell mindig higgadtnak lenned! Van megoldás, van eszköz, amit elő tudsz venni ilyenkor!

Kattints a gombra, és mutatom, hogy milyen lehetőségek közül választhatsz (csak zárójelben jegyzem meg, hogy vannak közte extrémek is)
sos megoldás anyáknak

Az anyaság egy csodálatos dolog… mondják, de abban a percben, hogy anya leszel, magad mögött hagysz mindent, és olyan dolgokkal, érzésekkel és helyzetekkel kell szembenézned, amikről meg álmodni sem mertél…

Ezek a helyzetek próbára teszik türelmed… és itt ez a legfontosabb dolog… türelmesnek lenni minden áron… vagy mégsem?
Hiszem, hogy gyerekeink nem porcelán babák, hogy kíméljük őket és azt ár arcunkat mutassuk, amik valójában nem tudunk mindig lenni. Kell, hogy tisztában legyenek az érzésekkel és azzal, hogy mi hogyan érzünk egy-egy szituációban.
Viszont van az a helyzet, amikor eljön a pont, hogy:
“Nem megy…
“Nem bírod tovább…
Ekkor kellenek olyan megoldások, eszközök, melyekkel meg tudjuk őrizni épelméjűségünket! Igen, tudatosan használom ezt a szót, mert a világból jövő álszent dolgokat már unom és igen, az anyaságban sokszor vagyunk olyan szinten, hogy az épelméjűségünk kerül veszélybe.
Az egyik ilyen helyzet, amikor az imádott gyerekünk már percek óta:
– fejhangon visít
– nem hagyja abba, amit csinál, és egyre megy bennünk fel a pumpa, hiszen süketet játszik a gyerek
… 
és meg sorolhatnám a helyzetet, melyet összefoglalóan hisztinek is nevezhetünk… vagy más néven kiborulásnak… bár ez inkább ránk, anyára jellemző az ilyen helyzetben.
 

De mit tudsz tenni egy-egy kiborulós, visítós, műsorozós helyzetben, hogy megmaradj higgadtnak és épelméjűnek?

Készítettem egy, a gyakorlatban bevált tippeket tartalmazó gyűjteményt, amit nyugodtan próbálj ki, és használd minden nap, ha ilyen helyzet van – márpedig nálunk is van olyan nap, amikor menetrendszerűen jönnek a kiborulások Villő részéről.

FONTOS AZONBAN MEGJEGYEZNEM, hogy az évek alatt és a módszerek próbálgatása közben egy dologra jöttem rá: ha én nem vagyok jól, akkor tutitp…abiztos, hogy jön egy óriási kiborulás Villő részéről…

Ma már tudom, hogy mit kell tennem, de nem akarlak befolyásolni, töltsd le a tippgyűjteményt, és használd azt, ami neked a legjobb, hogy JÓL LEGYÉL! Ezt csak te tudod megtapasztalni, senki nem mondhatja meg neked, hogy melyik módszer válik be, hiszen mindenki más vérmérsékletű, más karakter, így lehet, hogy ami nekem bevált, az neked nem fog!

Add meg az email címed, amire küldöm a pdf-et, és csak annyit kérek, hogy majd írd meg valahogy nekem, ha még van olyan, amivel kiegészítenéd a listát!

Köszönöm, és egy dolgot tudj:

TE VAGY A LEHETŐ LEGJOBB ANYUKÁJA A GYEREKEDNEK!

.